ΕΚΔΗΛΩΣΗ : ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΤΟΠΟΣ: ARENA TRAINING CENTER Λ. ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ 88 – ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016     Ω: 18:00

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ:  1) ARGUS FX

2) Γ3 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

ΘΕΜΑ:  «Επενδύσεις σε έργα ΑΠΕ και ΕΞΕ στην Ελλάδα : Παρούσα κατάσταση και μελλοντικές τάσεις»

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν επενδυτές και εκπρόσωποι εταιρειών και ερευνητικών ιδρυμάτων, που ασχολούνται με τις Ανανεώσιμες Πηγές και την Εξοικονόμηση Ενέργειας. Στόχος της ημερίδας είναι η προσέλκυση επενδυτών στον Ενεργειακό τομέα. Τα θέματα που θα παρουσιαστούν, αφορούν την σημερινή κατάσταση της αγοράς στον τομέα των ΑΠΕ και της ΕΞΕ, το ρυθμιστικό πλαίσιο, το πλαίσιο συνεργασιών μεταξύ φορέων και επενδυτών, τις προοπτικές χρηματοδότησης και τις επενδυτικές ευκαιρίες.

>>> Διαβάστε το πρόγραμμα εδώ (flyer-el) <<<

Η Κίνα πήρε την πρωτιά στις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις από τη Γερμανία

Η Γερμανία έχασε την πρωτοκαθεδρία ως η χώρα με τις περισσότερες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις στον κόσμο από την Κίνα. Η ασιατική χώρα φέρεται να έχει φτάσει τα 43 γιγαβάτ εγκαταστάσεων, σε σύγκριση τα σχεδόν 40 γιγαβάτ της Γερμανίας.

520594

Σύμφωνα με το Reuters και κινεζικά μέσα ενημέρωσης, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών 15 γιγαβάτ στην Κίνα το περασμένο έτος, εκτόξευσε τη δυναμικότητα της χώρας στα

43 γιγαβάτ. Τα πλήρη στοιχεία δεν είναι ακόμη διαθέσιμα για τη Γερμανία, ωστόσο η ρυθμιστική υπηρεσία της χώρας για την ηλεκτρική ενέργεια ανέφερε εγκαταστάσεις 39,6 γιγαβάτ μέχρι το τέλος του περασμένου Νοεμβρίου, με τις νέες εγκαταστάσεις να έχουν πέσει γύρω στο 0,1 γιγαβάτ ανά μήνα.

Με τους σημερινούς ρυθμούς νέων προσθηκών, η Κίνα κατασκευάζει δέκα φορές περισσότερα φωτοβολταϊκά από τη Γερμανία σε ετήσια βάση, η οποία δε θα μπορούσε να παραμείνει η μεγαλύτερη χώρα από πλευράς συνολικών εγκαταστάσεων ούτως ή άλλως, λόγω του συγκριτικά μικρού μεγέθους της. Ωστόσο η κατανάλωση ενέργειας της Γερμανίας παραμένει η μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, με περίπου 600 τεραβατώρες, με τη Γαλλία να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 500 τεραβατώρες.

 

Τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών σε 1.000 χιλιόμετρα δρόμου στην Γαλλία.

Wattway-solar-panels

Η κυβέρνηση της Γαλλίας σκοπεύει να τοποθετήσει φωτοβολταϊκά πάνελ πάνω σε χίλια χιλιόμετρα δρόμου μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, παρέχοντας ενέργεια σε εκατομμύρια ανθρώπους, όπως ανακοίνωσε η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, υπουργός Οικολογίας και Ενέργειας της χώρας.

«Σε περίπτωση επιτυχίας, το πρόγραμμα θα παράσχει ηλεκτρική ενέργεια σε πέντε εκατομμύρια ανθρώπους, ή περίπου το 8% του γαλλικού πληθυσμού», δήλωσε η Ρουαγιάλ.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Ενέργειας της Γαλλίας, η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε τέσσερα μέτρα δρόμου είναι αρκετή για να καλύπτει τις ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας ενός νοικοκυριού, εκτός από την θέρμανση, και ένα χιλιόμετρο μπορεί να καλύπτει 5.000 κατοίκους.

Η διαδικασία περιλαμβάνει τη συγκόλληση λωρίδων πάχους επτά χιλιοστών στην επιφάνεια του οδοστρώματος. Η βασική τεχνολογία έχει ήδη αναπτυχθεί από την εταιρεία Colas, θυγατρική του γαλλικού βιομηχανικού ομίλου Bouygues.

Τα φωτοβολταϊκά κύτταρα συλλέγουν την ηλιακή ενέργεια χρησιμοποιώντας μια λεπτή μεμβράνη πολυκρυσταλλικού πυριτίου, αλλά είναι ανθεκτικά στο πέρασμα βαρέων φορτηγών και άλλων οχημάτων, προσφέροντας παράλληλα επαρκή πρόσφυση για την αποφυγή πλαγιολίσθησης.